29 april 2015
19:00

Råslätt SK

Referat: Tabergs SK - Råslätt SK

Äntligen var dagen kommen, serien startar och premiärmatch mot Råslätts SK. Spänningen låg i luften när lagen ställde upp mot varandra och man kunde ana en liten oro bland Tabergspelarna när de såg Råslätts startelva, innehållandes fyra spelare som representerar Råslätss A-lag i division 2. Men inga motståndare är för tuffa för giganterna från Taberg, och när matchen blåstes igång var grabbarna helt inställda på att ha tre poäng med sig när domaren blåser av matchen. Inledningen präglades av nervositet från grabbarna och mycket bollinnehav från Råslätt, som med en aning tur lyckades ta vara på en chans och gör matchens första mål i 8 minuten. Råslätt fortsatte att rulla boll men Taberg visade varför de är tippade att vinna serien genom en kontring där den ständigt leendes Simon Hedin tar emot bollen på mittplan, driver fram bollen i några steg innan han slår en klockren passning till den för dagen otroligt hete Pontus Nordström, som trycker in bollen i mål och Taberg tar ledningen med 1-0 i den 16:e matchminuten. Taberg arbetar sig in i matchen när Råslätt återigen tar ledningen, även denna gång på ett oturligt sätt där kommunikationen mellan spelarna inte riktigt har kommit igång, 1-2 i den 25:e minuten. Taberg spänner musklerna och ökar tempot ännu ett snäpp, och det dröjer inte mer än två minuter innan eleganten Sebastian Sagemar slår en rikttig smörpassning i djupled till den vindsnabbe Jesper Sagemar, som genom sin snabbhet och styrka som Hulken trycker sig förbi Råslättsförsvararen och läckert placerar in 2-2, i den 27:e matchminuten. Taberg arbetar sig in i matchen och tar över mer och mer kontroll, något som frustrerar spelarna i Råslätt och Taberg kommer i flera fina anfall. Första halvlek slutar 2-2 efter en orolig start på matchen där Taberg sedan mer och mer tog över genom ett stabilt försvarsspel, ett mittfält som inte lätt någon passera och ett anfall med mer fart än ett jetplan.

Taberg fortsatte andra halvlek på samma sätt som första slutade och kom i våg efter våg till farliga chanser och ett mål hängde i luften. Mycket av spelet var centrerat till mitten och Linus Öhrlund markerade för Råslättspelarna att ingen tillåts ta sig igenom Tabergs mittfält. Hur Linus gjorde detta? Lokomotivet Linus kom i hög fart och nästan klyvde Råslättspelaren på mitten, något som domaren uppmärksammade och belönade Linus med ett gult kort. Med detta visade Taberg genom Linus att det inte fanns någon tvekan om vilket som var det starkaste och hungrigaste laget på plan. Trots att Taberg nu arbetat sig in i matchen fick Råslätt en chans när det blöta underlaget ställde till det, och tog ledningen en tredje gång i matchen, 2-3 i 67:e minuten. Taberg är inte laget som hänger med sina huvuden, utan samlade sig snabbt genom att Mose “the Gladiator” Wendel joggar förbi halva Råslätt och slår in bollen mot mål, där Tabergs egna mittfältsmotor Marcus Kling får bollen som han enkelt rullar in i mål, 3-3 i 68:e minuten. Matchen står nu och väger, båda lagen försöker ta sig framåt för att trycka in den avgörande bollen, och även om spänningen är olidlig var det egentligen ingen i laget, tränarstaben eller publiken som var orolig, Taberg kommer trycka in ett mål till. I den 90:e matchminuten kommer Jesper Sagemar farandes i så hög fart att han hade fått fortkörningsböter på motorvägen, blir neddragen i straffområdet och domaren blåser straff. Pontus Nordström stegar fram mot bollen och lägger den tillrätta, fixar till frillan och placerar in den i målvakten högra hörn, hur säkert som helst! Euforin sprider sig i laget och med endast några få minuter kvar visar laget att de spelar efter coach Mickes ord – “laget före jaget” och håller tätt de sista tre övertidsminutrarna.

3 poäng inhämtade i en sevärd match med mycket spänning, kamp och delikata mål. Flera fina individuella prestationer men det som bör framhållas är lagets envishet och laganda, där alla arbetar för varandra och ger järnet varje situation. Nu laddar grabbarna om inför nästa match den 6 maj borta mot Hovslätt. Då är det nya tag som gäller och alla vet att den som inte ger järnet, den får köra idioten hela sommaren i Järabacken med mig!